Preparate din carne de pui bio

carne_si_preparate_din_carneCel putin odata pe saptamana ne dorim sa ne jucam in bucatarie. Mai ales acum, cand avem atatea produse, atatea condimente si atatea show-uri tv culinare. Gatitul este o arta si tot mai multi oameni incep sa-si testeze calitatile de Chef in bucatarie.

Astazi va propunem si noi cateva retete sofisticate, care au la baza produse bio, in special, carne de pui bio, si care pot fi preparate de orice bucatar incepator!

Pui bio cu seminte de chimen bio

Ingrediente bio: ulei de masline, 2 lingurite de seminte de chimen, 1 catel de usturoi, piept de pui dezosat, putin ghimbir tocat marunt, ardei iute tocat marunt, suc de lamaie, coriandru proaspat.

Mod de preparare: puneti semintele de chimen si usturoiul tocat marunt intr-o cratita cu uleiul de masline, la calit. Adaugati apoi carnea de pui taiata in suvite, presarati ghimbirul si ardeiul tocat in timp de amestecati permanent. Puneti sare, piper, sucul de la lamaie si lasati compozitia sa fiarba timp de 10 minute la foc mic. Dupa 45 de minute opriti focul si presarati coriandrul.

Pulpe de pui cu smantana si marar

Ingrediente bio: cateva pulpe de pui bio, smantana, marar, unt, sare, piper

Mod de preparare: se curata si se spala pulpele de pui, se pun la prajit in untul incins. Cand incep sa se rumeneasca se adauga apa peste si se lasa la fiert, la foc mic. Cand sunt aproape gata, compozitia impreuna cu pulpele se pun intr-o tava, se adauga peste smantana amestecata cu putina apa, sare si piper, si se baga la cuptor. Dupa aproximativ 30 de minute, se scoate preparatul, se presara cu marar si se serveste.

Pui bio cu sos pesto

Ingrediente bio: cartofi mari taiati felii, o ceapa taiata marunt, un catel de usturoi taiat marunt, unt topit, 4-5 pulpe superioare de pui bio, sucul unei lamai, cateva linguri de masline, sare si piper, 100 ml de sos pesto si 100 ml de smantana.

Mod de preparare: se incalzeste cumptorul la 180 grade, se pune hartie de copt intr-o tava si se pun feliile de cartofi. Peste feliile de cartofi se pune ceapa si usturoiul, apoi untul, pulpele de pui, sucul de lamaie peste, uleiul de masline, sarea si piperul. Inainte de a se baga preparatul la cuptor, se adauga si sosul pesto pe fiecare pulpa de pui si smantana.

Se acopera toata compozitia cu alta hartie de copt si apoi se pune tava la cuptor pentru 90 de minute.

Se scoate apoi din cuptor si se serveste cu salata proaspata.

Poate mai vrei sa aflii si urmatoarele:

loading...

Lasa comentariul tau mai jos: